BRIGID´S GANACHING KIT – premer 22 cm
Ganaching Kit™ je nov inovativen način za enostavno premazovanje biskvita. Komplet lahko uporabite pri oblivanju z ganachejem iz temne, mlečne in bele čokolade ali premazovanju z masleno kremo, švicarsko kremo, želejem/želatino, sirnimi ali sladolednimi tortami in nasploh vsemi tortami, ki so brez peke. Dosegli boste gladko in simetrično ganaširano torto z manj nereda, manj časa in brez napora, ne glede na vašo stopnjo spretnosti. Robovi bodo ostri in ravni, obod pa gladek in enakomeren.
KOMPLET VSEBUJE
• Višinsko obrobo do cca. 20 cm
• Neoprijemljivi disk za večkratno uporabo, s katerim obložite dno
• Sponka za zavarovanje prekrivanja podloge
• Dozirka za stiskanje ganacheja
• Penasti distančnik, ki vam zagotovi pravilno debelino ganacha
❗️ Vsako podlogo je mogoče ponovno uporabiti, reciklirati in je izdelana iz plastike za hrano ter je BREZ BPA* v skladu s FCC-Evropa.
MASLENI GANAŠ IZ BELE ČOKOLADE (PRIPOROČAMO!)
1000 g bele čokolade + 500 g masla
Maslo stopimo in ji dodamo čokolado. Mešamo dokler se sestavini popolnoma ne prepojita in nastane gladka, homogena mešanica. Prelijemo torto, ki smo jo pred tem namestili v “Kit”. Torto postavimo v zamrzovalnik za 2-3 h ali čez noč.
RECEPT NUTELLA GANAŠ
1200 g bele čokolade + 400 g Nutelle
Segrejte Nutello in jo prelijte čez belo čokolado. S krožnimi obrati dobro premešajte, da zmes postane homogena in brez grudic. Prelijte čez biskvit in pustite, da se v Ganaš Kit-u ohladi. Odstranite obod in dobili boste brezhibno torto prelito z Nutellinim ganachem. Okrasite po želji.
RECEPT GANAŠ IZ TEMNE ČOKOLADE ZA TORTO PREMERA 22 cm
Razmerje 2:1 – 1250 g temne čokolade + 625 ml sladke smetane
RECEPT GANAŠ IZ MLEČNE ČOKOLADE ZA TORTO PREMERA 22 cm
Razmerje 3:1 – 1290 g mlečne čokolade + 468 ml sladke smetane
RECEPT GANAŠ IZ BELE ČOKOLADE ZA TORTO PREMERA 22 cm
Razmerje 4:1 – 1500 g bele čokolade + 375 ml sladke smetane
Priprava
■ Smetano pristavimo in segrejemo tik pod vrenje; če zavre, lahko v ganašu nastanejo grudice.
■ Čokolado nadrobimo v skledico ali drugo posodo. Prelijemo jo z vročo smetano in pustimo 1–2 minuti.
■ Čokolado in smetano mešamo s krožnimi, kratkimi gibi, da dobimo homogeno, enobarvno mešanico. Ganaš postane gosta, bleščeča krema, skoraj pena, ki prevleče hrbtno stran žlice. Ohladimo ga do mlačnega, 35–40 stopinj.
Z njim prelijemo vse vrste biskvitov, pite in ostale sladice.
MNENJE O IZDELKU:
Zaenkrat še ni mnenj.