Trgovina

Domov  /  Trgovina  /  Čokolade z okusi  /  Čokolada Pistacija, 200 g

Čokolada Pistacija, 200 g

7,90

Bogata čokolada pistacija z intenzivnim okusom in barvo. Narejena z dodatkom 100% pasta pistacija iz najboljših oreščkov iz Sicilije. Čokolada je primerna za oblivanje, kreme, kot polnilo ter ostale slaščičarske namene.

Hranite v suhem in temnem prostoru, stran od izvora toplote.

Narejeno v Italiji!

Kategorija:

Opis

ČOKOLADA PISTACIJA
Z intenzivnim okusom pistacije ter klasično pistacija barvo, vas ta čokolada zagotovo ne bo pustila ravnodušne. Za slaščičarske namene ali kot posladek ob kavi, ta čokolada nikoli ne razočara.

BRONTE PISTACIJA
Orešček je orešček? Ne, če gre za pistacijo Bronte, sicilijansko sorto, ki se goji v istoimenskem mestu. Ti smaragdni lepotci z globoko vijolično kožo so manjši, slajši in bogatejši od drugih pistacij.
Skrivnost je v tleh: pistacije Bronte se gojijo v vulkanskih tleh Etne po strogih pravilih. Drevesa se nikoli ne gnojijo ali namakajo, oreščki pa se ročno obirajo enkrat na dve leti. Poleg tega se drevesa obrezujejo v izvenletnih časih, da pomagajo koncentrirati okus.
Ne glede na to, ali je sveža ali posušena, je morda najdragocenejša sestavina sicilijanske kuhinje in simbolizira njeno izvorno mesto, Bronte, v provinci Catania. Dejansko je pistacija tako pomembna za Brontejevo gospodarstvo, da jo že dolgo krasi vzdevek “zeleno zlato”.

Sicilijanske pistacije ni enostavno najti!

Sestavine

Hranilna vrednost

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Čokolada Pistacija, 200 g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja