Opis
BRONTE PISTACIJA Orešček je orešček? Ne, če gre za pistacijo Bronte, sicilijansko sorto, ki se goji v istoimenskem mestu.Ti smaragdni lepotci z globoko vijolično kožo so manjši, slajši in bogatejši od drugih pistacij.
Skrivnost je v tleh: pistacije Bronte se gojijo v vulkanskih tleh Etne po strogih pravilih. Drevesa se nikoli ne gnojijo ali namakajo, oreščki pa se ročno obirajo enkrat na dve leti. Poleg tega se drevesa obrezujejo v izvenletnih časih, da pomagajo koncentrirati okus. Ne glede na to, ali je sveža ali posušena, je morda najdragocenejša sestavina sicilijanske kuhinje in simbolizira njeno izvorno mesto, Bronte, v provinci Catania. Dejansko je pistacija tako pomembna za Brontejevo gospodarstvo, da jo že dolgo krasi vzdevek “zeleno zlato”.
Sicilijanske pistacije ni enostavno najti!
Miha –
Odličen okus pistacije ki povdari krema in polnila tort!
Maša –
Odlična krema pistacije, okuša se prav pistacija, top za torte in ostale sladice.