Opis
RECEPT TORTA YUZU
Za izdelavo kreme potrebujemo:
– 500 gramov smetane
– 500 gramov vode
– 100 gramov sladkorja
– 180 gramov želatine TOPGEL
– 150 gramov grškega jogurta
– 50 gramov aromata yuzu
Za izdelavo sadnega diska potrebujemo:
– 90 gramov smetane
– 60 gramov vode
– 20 gramov sladkorja
– 20 gramov želatine TOPGEL
– 80 gramov pasta limona
Predhodno spečemo biskvit.
Priprava diska
Vse sestavine odtehtamo v posodo in premešamo z mikserjem. Dobljeno maso prelijemo v silikonski model in zamrznemo.
Priprava kreme
Najprej do srednje trdote stepemo sladko smetano. V drugi posodi dobro premešamo ostale sestavine za kremo, tako da ni grudic in jih prilijemo k stepeni smetani.
Mešamo z mikserjem na nizkih obratih cca. 2 min.
Torto dekoriramo z Lindi limona dekorjem in lešnikovimi drobci.
MNENJE O IZDELKU:
Zaenkrat še ni mnenj.