Opis
Paste za aromatiziranje se uporabljajo za najrazličnejše pekovske izdelke:
– Stepena smetana, kremni siri
– Nadevi, maslene kreme in pene
– Testo za torte in peciva
– Ganache, fondanti in sladoled.
Prednosti uporabe paste:
✓ Intenzivna aroma
✓ Izjemen okus in dosledna kakovost
✓ Termostabilno
✓ Vedno na voljo
✓ Dolg rok trajanja
Pasto enostavno dodajte sladki smetani, kremi, fondantu, biskvitu ali čokoladi in z njo ustvarite nadeve, glazure, polnila, praline, cupcakse,…
Doziranje in uporaba: 100 g paste : 1000 g osnove.
Pred uporabo pasto dobro premešajte!
BRONTE PISTACIJA
Orešček je orešček? Ne, če gre za pistacijo Bronte, sicilijansko sorto, ki se goji v istoimenskem mestu. Ti smaragdni lepotci z globoko vijolično kožo so manjši, slajši in bogatejši od drugih pistacij.Skrivnost je v tleh: pistacije Bronte se gojijo v vulkanskih tleh Etne po strogih pravilih. Drevesa se nikoli ne gnojijo ali namakajo, oreščki pa se ročno obirajo enkrat na dve leti. Poleg tega se drevesa obrezujejo v izvenletnih časih, da pomagajo koncentrirati okus.
Ne glede na to, ali je sveža ali posušena, je morda najdragocenejša sestavina sicilijanske kuhinje in simbolizira njeno izvorno mesto, Bronte, v provinci Catania. Dejansko je pistacija tako pomembna za Brontejevo gospodarstvo, da jo že dolgo krasi vzdevek “zeleno zlato”.
Sicilijanske pistacije ni enostavno najti!
MNENJE O IZDELKU:
Zaenkrat še ni mnenj.