Opis
NAVODILA
Za izdelavo kreme potrebujemo:
– 500 gramov smetane
– 400 gramov mleka
– 40 gramov sladkorja
– 180 gramov želatine TOPGEL
– 160 gramov dekor Sniki Čoko Krok
Za izdelavo diska potrebujemo:
– 60 gramov vode
– 20 gramov želatine TOPGEL
– 100 gramov dekorja Sniki Čoko Krok
Predhodno spečemo biskvit.
Priprava diska
Vse sestavine odtehtamo v posodo in premešamo z mikserjem. Dobljeno maso prelijemo v silikonski model in zamrznemo.
Priprava kreme
Najprej do srednje trdote stepemo sladko smetano.
V drugi posodi dobro premešamo ostale sestavine za kremo, tako da ni grudic in jih prilijemo k stepeni smetani. Mešamo z mikserjem na nizkih obratih cca 2 minuti.
V model, obložen z acetatno folijo položimo spečeno plast biskvita. Nanj položimo disk, ki smo ga predhodno zamrznili. Model napolnimo s kremo ter vse skupaj postavimo na hladno, najbolje čez noč. Torto lahko dekoriramo tako, da dekor Sniki Čoko Krok segrejemo na sobno temperaturo in ga prelijemo. Poljubno dodatno dekoriramo.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.