“Brush stroke” tehnika ali kako obarvati čokolado?
Preprosta “brush stroke” tehnika, kot čokoladna dekoracija. 👩🏼🎨
Potrebuješ:
– 500 g bele čokolade
– 20 g kakavovega masla (če ima čokolada že sama po sebi vsaj 40% masla, ni potrebno dodajati)
– 25 g sadne paste Dreidoppel
Navodila:
• Delovno površino obloži s peki papirjem.
• Pripravi zmes stopljene bele čokolade, kakavovega masla in ji dodaj pasto po želji. Mešaj dokler ne nastane homogena zmes.
• Na peki papir z žlico naredi okrogle kupčke ter jih s čopičem razmaži v poljubno obliko.
• Pusti, da se ohladi. Ko so čokoladne ploskvice dovolj ohlajene, jih lahko preprosto zapičiš v nadev/ kremo ali pa jih z masleno kremo pričvrstiš na rob torte in nežno pritisneš, da se zalepijo.
Če želite čokolado zgolj obarvati, dozirajte procent paste glede na težo čokolade, glede na priporočena navodila pri vsakem izdelku. Vsekakor pa lahko pasto dozirate glede na željo intenzivnosti okusa in barve. Vse paste so obarvane samo s koncentrati sadja ali zelenjave in so popolnoma naravne. Čokolada bo ne le obarvana pač pa tudi z okusom sadja ali kreme, ki ste jo izbrali.