MINI KROFKI – RECEPT

Domov  /  Recepti   /  MINI KROFKI – RECEPT

MINI KROFKI – RECEPT

Res kroži veliko receptov, a mi prisegamo na najbolj enostavnega, hitrega, brez komplikacij in brez odvečne umazane posode. Krofki dobijo prav lep krofast pas, kot se za vse krofe tudi spodobi, so okusni, mehki in sočni, za piko na i pa smo jim dodali še čokoladne kapljice, odporne na visoke temperature. 
Najraje jih oblivamo s temnim nougatom, Lubeca čokolado z visokim procentom kakavovega masla (saj je tako kuvertura tekoča in bleščeča) ali kar kombinacijo obojega; ker pa smo bili danes povsem brez sadja, smo jih dekorirali kar s čokoladno dekoracijo, krokantom, perlicami in jih malček tudi pobarvali. 

RECEPT
2 jajci
6 žlic sladkorja
2 dcl jogurta
1/2 dcl rastlinskega olja
13 žlic moke
1/2 vrečke pecilnega praška
*Dodatek: Leone termostabilne čokoladne kapljice

250 g bele, mlečne ali temne čokolade Lubeca (z visokim deležem kakavovega masla)
*Po želji: temen ali svetel lešnikov nougat

Sadje, posip ali čokoladna dekoracija

Jajci in sladkor stepaj z električnim mešalnikom pri najvišji hitrosti, tako dolgo, da zmes postane gosta in kremasta (dobrih pet minut). Dodaj jogurt in olje, rahlo premešaj in postopoma dodajaj moko, kateri si predhodno vmešala pecilni prašek. Homogeno zmes vlij v model za mini krofke in jih poljubno potresi z Leone čokoladnimi kapljicami.

Pekač postavi v prej ogreto pečico in peci na 175 C, dobrih 12 minut oziroma do zlate barve. Krofke vzemi iz pečice in jih ohladi na rešetu.
Medtem na vodni kopeli stopi čokolado in ji poljubno dodaj lešnikov nougat. Ker je Lubeca visoko kavostna čokolada, ki vsebuje izrazit delež kakvovega masla, čokoladi ni potrebno dodajati ničesar. Zelo lepo se bo stopila in dobila bo značilen lesk za kuverture, ki imajo status “čokolada obliv”, kot jo imajo vse Lubeca čokolade.

Krofke pomakaj v čokolado in jih odlagaj na rešeto. Poljubno jih okrasi s sadjem, posipi ali velikim izborom čokoladne dekoracije. Lahko jih tudi pobarvaš s svetlečimi ali mat barvami, bleščečim prahom ali okrasiš s perlicami.